сряда, 2 май 2012 г.

Да поживеем в ...тръба



Идеите на архитектите могат да бъдат доста странни, но същевременно красиви и функционални.

Плод на оригинална дизайнерска идея, подкрепена и от собственици с въображение, е къщата-тръба, която се намира на австралийското крайбрежие в Куинсланд.  

 “Drew House” е създаден от слабоизвестен до този момент архитект, чието бъдеще е обещаващо - Саймън Лоус.

Отвън жилището изглежда като тръба от гофриран материал, към която е прикрепена неголяма правоъгълна постройка и открита веранда, покрита с характерния за континента разгъващ се навес. 

Верандата предразполага към почивка и срещи с приятели, а в правоъгълника са разположени спалнята и банята. Това, което прилича най-много вниманието на гостите, е интериорът на хола, който е ситуиран в тръбата, както и необикновеният прозорец. 

 
Кръглият прозорец е разделен от звездообразна рамка на сектори, с множество триъгълни капаци, всеки от който се отваря. При отварянето на всички се получава ефектна картина -  прозорецът се превръща в турбина и ни се струва, че всеки момент ще се завърти.





Вътрешният интериор и мебелировката са подчинена на изискванията на удобния модерен дом. Вещите са подредени с вкус и създават стил, който подчертава нестандартния дизайн. 
 Едно прекрасно място за почивка и забавление!


Източници http://www.designboom.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар