понеделник, 9 април 2012 г.

Един дъждовен град, ухаещ на асфалт

Светлините на града са били винаги атрактивни за тези, които искат да пренесат характерната урбанистична красота върху платното. 

Но кога шумните и многолюдни полиси са неустоимо превлекателни? Може би когато светлините им се пречупват в завесата на пролетните дъждове и тъмнината ухае на озон...

Животът на Търговската улица

Младият талант Син Яо Цен /Hsin-Yao Tseng/ е роден в Тайван, завършва Академията за изкуства в Сан Франциско. Дали заради факта, че е обвързал най-хубавите си младежки години с тези улици и сгради или по някаква друга причина, той безпаметно се влюбва в града на своето студентство. 

Дъждовен град

Това съвсем не е населеното място, познато нам от слънчевите фотографии от туристическите листовки. Художникът предпочита Сан Франциско нощем и на разсъмване. Техниката му е интригуваща – с маслени бои постига акварелен ефект, с който придава нежна мекота на своите творения.

Вечер на Северния плаж

Романтиката, струяща от картините на Син Яо Цен, създава деликатно, поетично настроение. Лека меланхолия в очакване на изгрева...мигове, в които душата замира. 

Тейлър стрийт в сиво

Китайците са безбожно талантлив народ, а аз подозирам, че този млад художник ще наложи скоро името си на американския арт пазар. 

Дъждовен ден на Маркет стрийт


Весела Христова

 http://bigpicture.ru/?p=228399

Няма коментари:

Публикуване на коментар