четвъртък, 8 март 2012 г.

Архитектурни приумици за любители на нестандартната почивка

 Обичате къмпинги, палатки, кемпери, а луксозните хотелски стаи просто ви дразнят...Съществуват места, създадени да провокират интереса на тези, които обичат нестандартното.



Австрийският дизайнер Андреас Щраус е сътворил истинска мрежа от нестандартни хотели - Dasparkhotel, които ви предлагат нощувка в “стаи”, изградени от стари...канализационни тръби. Масивните бетонни тръби се затварят с врата, която се заключва  с код. Вътре е разположена спалня за двама и има малко прозорче.
Наистина, те наподобяват повече мотели, отколкото традиционен хотел, тъй като санитарните им помещения – тоалетни, бани, и малък бар са общи и са навън. Посетителите си носят храната. Заплащането зависи от това, с какво впечатление ще си тръгнете оттам. Тези архитектурни приумици се намират близо до градовете Есен в Германия и Отенсхайв в Австрия.



За любителите на активната нестандартна почивка се предлагат и други възможности. При това не толкова далеч от творението на Андреас Щраус. В Хага се намира друг интересен хотелски "комплекс" – номерата в него са конструирани от бракувани спасителни капсули, използвани преди това на сондажни платформи. Оранжевите капсули практически са съхранили обзавеждането си.

Внесена е само екотоалетна и вратата се заключва. В обикновените “стаи” се предлагат памучни спални чували и неприкосновен запас от храна – с цел да се почувствате като преживели някакво бедствие. В лукс апартаментите има копринени спални чувари, мини бар DVD-плеър. Това преживяване съвсем не е евтино – струва от 100 до 250 евро. Архитектът е Denis Oudendijk, който се е специализирал във вдъхването на нов живот на старите вещи- т.нар. garbage architect.
Весела Христова

http://www.denisoudendijk.com/index2.php?id=37

 http://www.dasparkhotel.net/


Няма коментари:

Публикуване на коментар