четвъртък, 12 юли 2012 г.

Забранено за подрастващи - "Гербер" на Соня Иванова -

Единица мярка за политическа чалга. Това е първото, което ми идва наум след прослушването на възнамеряващото да се превърне в емблематично (и нарицателно за слагачество) парче, озаглавено лаконично "Гербер" на Соня Иванова.

Ето го и клипа - тук
Откъдето и да го погледнеш - и откъм текст и откъм мелодия , духът на кича просмуква сътвореното.
Очевидно авторите или са закъсали финансово, или пък си правят тънки сметки за възкачване по стълбицата на псевдополитическия ни елит.
За Соня Иванова е простимо. Прекалено млада, но определено амбициозна.
Само че защо след фиаското на Веселин Маринов с химна на МВР (още настръхвам от спомена на танцуващо-маршируващите мъже в униформа на сцената на НДК), нашите творци залагат на такова идейно и музикално недоразумение? Банално, бездарно, обиждащо слуха и интелекта ни.

Трябва ли човек да изпада винаги в недоумение от продажничеството на интелигенцията ни, жадуваща да заживее в симбиоза с управляващите. /Думата интелигенция май в този случай е преувеличена/.

Нали знаете какво ще последва - серия интервюта и пиар акции по медиите, в които Соня ще обяснява колко любимо цвете за нея е герберът и т.н. 
А пък Милен Цветков/ и не само/ задължително ще си направи гавра с авторите.

Не се съмнявам, че клипът, дъхащ силно на фестивала "Ален мак" и "Априлски сърца", просто ще премине в медийното пространство и ще замине в небитието. Въпросът е - защо изобщо се появява?

Весела Христова






1 коментар:

  1. БГ населението определено прогресивно се опростачва.Занапред ще има и още по-просташки и дебилни изпълнения.

    ОтговорИзтриване