понеделник, 3 септември 2012 г.

Бърз тест за определяне на характера

Погледнете тези фигури. Изберете си една:



Квадрат

Хората "квадрати" са търпеливи, упорити и постоянни. Методично напредват към набелязаната цел и стъпка след стъпка, дори скоростта им да е сравнима с тази на валяка за асфалтиране, я постигат. Превръщат се в прекрасни професионалисти. Думите, които ги смущават са "импровизация" и "импулсивно решение".  Животът им е начертан по план. Обичат стабилността и мразят нарушаването на реда, с който са свикнали. Предпочитат логическия ход на нещата и ненавиждат изненадите и всяка промяна, която внася смут в душевния им комфорт. 


Правоъгълник
Това е временна, преходна форма. Избират я хора, които са недоволни от живота си и се стремят към промяна. Те все още търсят мястото си под слънцето и своето лично щастие. Основните качества на човека "правоъгълник" са любопитството, интересът към света, смелостта. Попиват като гъба всичко ново - знания, впечатления. Хората рядко са в състояние на "правоъгълник" дълго време. След като приемат някакво решение за бъдещето си, се "трансформират" в друга фигура.


Триъгълник
Сигурно се досещате, че "триъгълниците" са родени лидери. Освен това са честолюбиви и прагматични, разумни, амбициозни. Не само знаят какво искат, но и как да го постигнат. Съумяват винаги да убедят висшестоящите в незаменимостта си. В това е и основната им грешка - те са убедени, че винаги съществуват две гледни точки - тяхната и... погрешната. Силни личности и опасни конкуренти, пълни с желание за победа. 


Кръг
Като никой друг човекът "кръг" умее да съчувства и съпреживява. Поставя се с лекота на мястото на другия и с охота вниква в чуждите емоции. Добри и отзивчиви личности, които се чувстват щастливи само тогава, когато всичко е наред и при приятелите и близките им. Избягват конфликтите и предпочитат да изглаждат възникналите недоразумения. Спокойствието понякога е по-важно от истината- ето защо в 99% от случаите предпочитат да отстъпят.
Зигзаг
«Зиг-загите" са творчески, оригинални личности. Те отхвърлят стереотипите и утъпканите пътечки. Предпочитат да вършат нещата по-своему, вземат нестандартни решения. Сред тях често се срещат неустоимо харизматични личности. "Зиг-загите" с лекота променят настроението си и могат дори да излязат от кожата си.
Прекрасни оратори, които са готови да споделят идеите си с всекиго, дори с тези, които не желаят това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар