петък, 9 ноември 2012 г.

Да бъда или да не бъда ...чернокоса


“… бяла като сняг, с бузи, алени като кръв, и с коси, черни като абаносово дърво…”

Следващите редове са посветени на жените, категорични в своя избор. Коса – черна. Като гарваново крило. Като безлунна нощ…

Въпреки че черните коси се срещат често, няма опасност да загубите своята индивидуалност. Винаги ще привличате вниманието. Тъмният цвят създава асоциации с власт и енергия, превръща невинните девойки в жени с фатално излъчване.

Ефектният контраст на черната коса е поразителен при светлокожите и неустоим при дамите с теменужен поглед. Баланс – това е формулата на идеалната визия. Един дребен дисонанс в общата хармония между тен и цвят на коса и… ще се озовете в зоната на здрача –





по-близо до безкръвните създания от страниците на Брам Стокър, отколкото до образа към който се стремите – мистериозната, зашеметяваща класическа Брюнетка. Като тази:

Мегън Фокс





Казано с други думи – черното не е за всеки. Подводните камъни са повече, отколкото очаквате:

Опасност номер едно: черното може да ви състари. За дамите от елегантната възраст този избор е непростим. Гарантира ви няколко години в повече – резултат, нежелан от никого.

Опасност номер две: издайнически подчертава умората, настанила се върху лицето ви. Жените с жълтеникав тен със сигурност трябва да се насочат към друг колорит.

Опасност номер три: понякога се получава т.нар. ефект на Снежанка, или една преекспонирана невинност и детска визия. А пък вие искате да сте като амазонка…

Образът на ефектната Брюнетка често се асоциира с образа на Жената вамп, по която доста мъже губят разсъдъка си.

Черният обаче е цвят, който е капризен. За да бъдете брюнетка, комбинацията цвят на очите, тен и коса следва да е безупречна. Кожата – мургава или светла. Очите – зелени, пъстри, кафяви. Повишено внимание при синеоките. Възможността от грешки е голяма.
Млечнобялата кожа трябва да е идеална – и най-малкият козметичен дефект ще изпъкне нежелателно на фона на прекрасната абаносова коса.

Не е трудно да минете в лагера на чернокосите. Важно е как поддържате боядисаните вече коси.
За това обаче - в beautу изданията. 

Текстът е публикуван и в сп. Beauty 2011
Весела Христова

Няма коментари:

Публикуване на коментар