понеделник, 14 януари 2013 г.

Кои са "Време и стъкло"?


Пустинята определено е любим пейзаж за авторите на музикални клипове в рускоговорящите страни.



Виждаме я в клип на Алина Артц, Настя и Потап. Както и на младата украинска група Время и стекло. Която е рожба на талантливия продуцент от Мозги ентертаймънт - Потап.

Миналата пролет /29 май 2012 / в пясъците на Калифорния се роди хитът  им  "Хармоника" .
Кои обаче са "Время и стекло" ?  /Време и стъкло/

Красивата вокалистка Надя Дорофеева е избрана със специален онлайн конкурс, а  солистът - Алексей Завгородни /известен като Позитив / е пял преди това в групите  «New’Z’Cool» и «Потап и неговата команда».

Продуцент, автор на песните и режисьор наповече от клиповете е гореспоменатият Потап. Той е и кръстник на групата - името му се е присънило по време на дълъг полет от САЩ.

Първата песен е «Так выпала Карта»  Премиерата е на 17 ноември 2010 . Клипът е режисиран от Александър Стьоганов, стилист е Леся Патока. Имитиран е клипът «Tell Me Goodbye» на корейската банда  Big Bang, естествено с любезното им съдействие.  Клипът се нарежда сред 50-те най-гледани видеа в света.  До този момент никога украинска група не е достигала такъв светкавичен успех. Дори по молба на корейските фенове е направена транскрипция на текста на латиница. Така парчето става хитово в корейските караоке клубове.


На 4 март 2011 е премиерата на клипа «Любви точка нет». Специално за песента е създаден и сайт  lubvitochka.net с фотогалерея и «making of» клипове.

На 10 юни 2011 в Украйна излиза  видеклипът "Сребърно море". Парчето е в стил стимпънк.

На 21 ноември 2011 се появява още един   хит «Кафель» /теракота/.  Според мен  - най-доброто парче на групата.

12 декември 2012 - "Сълза". Тук участва и Потап.
Финалът, както в много от клиповете на Мозги ентертаймънт, е неочакван и ефектен. 

Весела Христова

източник
http://www.vremyaisteklo.com/
укипедия и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар