петък, 11 януари 2013 г.

Уникалният дует Потап и Настя


Няма как да не ги харесате.

Позитивната енергия, хуморът, прекрасните вокални и визуални дадености  и талантливите режисьорски решения в оригиналните им клипове силно ги открояват сред плеядата от звезди на руската /и украинската/ сцена. Постигнали са невероятен успех в тези страни. Доколко дуетът им е популярен и обичан? Съдете сами.

На 29 септември 2012 на церемонията за връчване на музикалната награда «Ру ТВ» телевизионните зрители ги определят като най-добрата група на Русия.
Наградата им е връчена от любимките от Евровизия - симпатичните бурановски баби.
Вокалистката  Настя /Анастасия Алексеевна Каменских / е родена на 4 май 1987 в Киев. Майка и - Лидия Петровна Каменских, е певица в Националния академичен народен хор "Г. Веревка", а баща и - Алексей Йосифович Жмур, е бил капитан на волейболния отбол "Динамо" и концертен директор на хора. Настя от шестгодишна се занимава с музика. През 2004 печели Гран при на фестивала "Черноморски игри".
През 2005 печели наградата Откритие на годината на UBN Awards 
От 2006 пее в дует с Потап.
През 2007 стават абсолютни победители в Сочи, в конкурса "Пет звезди". 


Освен страхотна вокалистка, Настя е и много красива жена, която има фотосесии в руските версии на  Playboy и MAXIM, а пък читателите на списани «Viva!» я определят като най-красивата украинка за 2009.
Печелят наградата Златен грамофон през 2008 и 2011. 

Продуцент на дуета е Потап  - Алексе́й Андре́евич Потапенко, който също е текстописец,  певец режисьор, композитор, телевизионен водещ .

Роден е на 8 май 1981 в Киев. Майка му - Людмила Анатолиевна, е световна шампионка по щафетно подводно плуване, бащата е военен. В детството си Потап се занимава усилено със спорт. Има две висши образования - учител е по физкултура и магистър по икономика. Музиката е в живота му от ученическите години - пише текстове за песни, композира.

Днес Потап притежава собствен продуцентски център  «MOZGI Entertainment», има и солов проект Потап - в който се изявява като шоумен и водещ, автор е на песните на групата Време и стъкло. Съпругата му  Ирина Горовая е съпродуцент в  «MOZGI Entertainment». Певецът има две деца - дъщеря Наташа и син Андрей.


А това са линкове към две от най-популярните им песни:Весела ХристоваИзточник
http://potapinastya.com/

уикипедия и др.
ОЩЕ СТАТИИ ЗА РУСКАТА МУЗИКА
Няма коментари:

Публикуване на коментар